INTREBARI FRECVENTE

Sunt la prima comanda. Cum comand produse?

In meniul Comanda iti creezi un cont nou cu datele tale de identificare. Pe urma, adaugi in Cosul de Cumparaturi produsele dorite, selectand din lista site-ul pe care se afla produsul si completand campurile solicitate in formular, cu datele de identificare a produsului. Informatii detaliate despre completarea corecta a formularului gasesti pe pagina de prezentare a fiecarui site, accesand logo-ul corespunzator din lista. Repeti operatiunea pentru a adauga in Cosul de Cumparaturi toate produsele dorite. Cand esti multumit/multumita cu lista de produse dorite, lansezi comanda acceptand Termenii si Conditiile. Dupa ce comanda este inregistrata in sistem, ea va fi verificata si procesata si, in cel mai scurt timp, vei primi pe email Confirmarea Comenzii tale, continand pe langa detaliile si costurile comenzii si pasii necesari finalizarii acesteia.

Doresc sa comand de pe Amazon.com. De ce nu sunt afisate costurile de transport ca si la restul site-urilor?

Aceste site-uri vand produse atipice ca si dimensiuni si greutate. Astfel o estimare a costurilor de transport din USA in Romania este practic imposibila. De asemenea taxele difera de la produs la produs. Pentru o estimare completa a costurilor este necesar sa se ia legatura pe de o parte cu site-ul/vanzatorul care comercializeaza produsul si cu operatorul de transport care asigura shipping-ul produselor din USA in Romania. Trimite un email pe contact@comenziusa.net cu link-uri catre produsele dorite si dupa ce strangem informatiile necesare vei primi pe email o simulare completa a costurilor.

Pot comanda si de pe alte site-uri decat cele afisate?

Din Anglia (UK) se pot efectua comenzi si de pe alte site-uri decat cele afisate. Gasesti mai multe detalii AICI.
Din USA, din motive obiective, in momentul de fata ne rezumam la comenzi de pe site-urile afisate. Pentru aceste site-uri putem garanta calitatea si originaliteatea produselor cat si faptul ca orice plata, comanda si livrare se poate face fara probleme. Va recomandam sa cautati produsul/produsele dorite pe unul dintre aceste site-uri

Pentru o lista completa cu site-urile din USA accesati urmatorul link: CLICK AICI
Pentru o lista completa cu site-urile din UK accesati urmatorul link: CLICK AICI

Va putem asigura de faptul ca veti gasi o coletie mai mult decat generoasa de produse pe siturile care se afla in portofoliul de comenzi.

Pentru a cauta un produs anume pe oricare dintre site-urile de pe care efectuam comenzi, poti utiliza motorul de cautare din meniul CAUTARE AVANSATA sau accesand urmatorul link CLICK AICI

Pe site-uri marimile nu sunt exprimate in sistemul european. Cum aleg marimea potrivita pentru mine?

Pe toate site-urile, marimile sunt exprimate in sistem US (pentru siturile din USA) respectiv in sistem de cotare UK (petru siturile din UK). In unele cazuri marimile difera de la brand la brand. Pentru a evita situatii neplacute si a alege marimea corecta pentru produsele dorite de tine, ComenziUSA iti recomanda urmatorii pasi:
1.Consulta tabelele oficiale de conversie pe situl producatorului (ex. Nike.com , Adidas.com etc)
2. Incerca in reprezentanta locala/magazin/etc produse asemanatoare cu cel dorit pentru a fi sigur ce marime doresti ti se potriveste pentru brand-ul respectiv.
3. Comanda marimea care o porti in mod curent pentru produs/produse asemanatoare (ca si model/brand) asa cum este ea inscrisa pe eticheta produsului in sistem US/UK.

Atentie! Tabelele de conversie marimi atasate produselor (pe site-ul de pe care se doreste comanda) sunt tabele generale si trebuie tratate ca fiind orientative.

De ce trebuie sa platesc produsul/produsele in avans?

ComenziUSA.net NU COMERCIALIZEAZA IN MOD DIRECT PRODUSELE NICI UNUI MAGAZIN ONLINE. ComenziUSA.net reprezinta o comunitate online de cumparatori si asigura comanda si livrarea produselor acestor site-uri pe teritoriul Romaniei fie printr-un program de tip Affiliate fie printr-un program de Group-Shopping pentru membrii acestei comunitati. Plata produselor la livrare se practica doar pentru comenzile locale (USA respectiv UK). Pentru achizitiile internationale, conform politicilor comerciale a site-urilor respective, singura modalitate de plata agreata si acceptata este plata la lansarea comenzii efective.

Pot totusi sa platesc la livrare produsul/produsele comandate?

Venind in intampinarea nevoilor celor care comanda, ComenziUSA ofera si varianta de plata a produselor la livrare in sistem ramburs, finantand partial sau total comanda. Aceasta facilitate este oferita exclusiv de ComenziUSA. Daca doresti sa optezi pentru aceasta optiune de plata, se va achita in momentul lansarii comenzii costurile de transport UK/USA-RO aferente pentru aceasta varianta de plata (si parte din pretul produsului/produselor in functie de valoarea totala a comenzii). Restul de bani, reprezentand pretul produsului/produselor si parte din pretul produsului/produselor (in functie de varianta de finantare oferita), se achita in sistem ramburs in momentul livrarii.

PENTRU COMENZILE DE PE SITE-URILE DIN UK: FINANTARE PANA LA 100%

PENTRU COMENZILE DE PE SITE-URILE DIN USA: FINANTARE DE PANA LA 100%

Care este diferenta dintre varianta STANDARD de plata si varianta RAMBURS?

Pentru varianta STANDARD achiti toata comanda pana cel tarziu in data comenzii efective, urmand sa iti livram produsele in intervalul de timp indicat. Pentru varianta RAMBURS achiti doar costurile de transport si livrare (si parte din pretul produsului/produselor pentru anumite produse comandate din USA) pana cel tarziu in data comenzii efective. Produsele (sau parte din pretul produsului/produselor pentru anumite produse comandate din USA) le vei achita ramburs la livrare. De asemenea, costurile de transport sunt diferite pentru cele doua variante de plata si sunt afisate pe coloana corespunzatoare pentru site-ul respectiv.

Am lansat o comanda. Pana cand si cum pot sa o anulez?

Daca ai lansat o comanda si doresti sa o anulezi, trimite un simplu mesaj utilizand FORMULARUL DE CONTACT in care sa precizezi nr. comenzii si faptul ca doresti sa fie anulata. Comenzile se pot anula pana cel tarziu in data comenzii efective la ora 17:00. Dupa acest moment, comenzile finalizate nu mai pot fi anulate si vor fi livrare conform indicatiilor initiale.

Ce se intampla daca nu primesc produsul/produsele comandate?

ComenziUSA asigura toate produsele astfel incat, in situatia in care din diferite motive independente de vointa noastra, produsul/produsele comandate de tine nu va pot fi livrare, iti este restituita suma achitata in totalitate (incluzand costurile de transport), urmand ca prejudiciul sa fie recuperat ulterior de catre ComenziUSA prin modalitatile legale existente.

In cat timp primesc produsul/produsele comadate?

Produsele ajung in Romania in maxim 4-5 saptamani* pentru comenzile din USA, respectiv maxim 12-20 zile* pentru comenzile din UK de la data comenzii efective. In cel mai scurt timp va sunt livrate la adresa specificata in comanda prin POSTA ROMANA (timp aproximativ de livrare 3-5 zile) sau, la solicitarea ta, prin Curierat Rapid (24 – 48 ore in functie de locatie).
* Obs!!! Pot interveni anumite intarzieri neprevazute, datorate operatorului de transport care asigura shippingul produselor din USA si UK in Romania. In cazul unei astfel de situatii ne asumam responsabilitatea de a te anunta in timp util despre existent unor posibile intarzieri cat si despre natura lor.

De ce trebuie sa platesc si costuri de transport si costuri de livrare?

Costurile de transport reprezinta si includ costurile de transport USA/UK-RO, asigurarea produsului pe toata perioada de tranzit si taxe aferente. Costurile de transport sunt fixe (flat-rate shipping), se calculeaza per produs si nu variaza in functie de greutatea/volumul produsului comandat*.
OBS: * pentru majoritatea produselor (imbracaminte, incaltaminte, accesorii) in functie de site-ul de pe care se doreste comanda
O lista completa cu costurile de transport de pe toate siturile de pe care efectuam comenzi, gasiti accesand urmatoru link: CLICK AICI

Costurile de livrare reprezinta costurile cu livrarea produselor pe teritoriul Romaniei. CLICK AICI/

Datorita diferitelor modalitati de livrare a produselor puse la dispozitia ta pe teritoriul Romaniei, o integrare a acestor costuri intr-un cost unic total de livrare este practic imposibila. Cu atat mai mult cu cat dorim sa pastram costurile de transport la un nivel minim. De asemenea consideram ca este important sa prezentam defalcat toate costurile implicate pentru ca sa poti opta pentru varianta de livrare care vi se potriveste cel mai bine.

Cum decurge comanda efectiva?

Comanda efectiva este in data care ti s-a comunicat, dupa ora 17. Pe comanda vor intra doar comenzile validate (produsele exista pe stoc-ul site-urilor respective in acel moment si plata a fost confirmata). In urmatoarele 24-36 ore dupa comanda efectiva, aceasta este procesata de catre fiecare site in parte, pentru a fi expediata spre Romania. In momentul expedierii comenzilor spre Romania, lista finala de produse expediate spre Romania se trimite catre ComenziUSA. In momentul in care intram in posesia acestei liste vom putea sti cu certitudine ce produse au fost expediate. Daca se constanta probleme legate de disponibilitatea unor produse, vei fi anuntat printr-o notificare pe email.

Se poate ca produsul/produsele comandate de mine sa nu fie expediate spre Romania?

Din pacate acesta posibilitate exista cu orice comanda. In intervalul de timp dintre comanda efectiva si momentul in care comenzile sunt pregatite pentru expediere spre Romania, unele produse isi pot modifica disponibilitatea pe stocurile site-urilor respective. Fiind vorba de comenzi online, actualizarea stocurilor pe site-uri nu se poate face in timp real.

Ce se intampla daca unul sau mai multe produse nu apar ca expediate spre Romania?

In momentul in care intram in posesia facturii aferente comenzilor si constatam ca unul sau mai multe produse nu au fost expediate spre Romania, vei fi contactat in cel mai scurt timp de catre operatorii ComenziUSA pentru clarificarea situatiei. Pana la clarificare, suma aferenta acelor produse (costul produsului + costul de transport USA/UK-RO aferent) se considera SOLD.
SOLD-ul se afla la dispozitia ta in orice moment. In functie de optiune, poti utiliza acest SOLD fie pentru o comanda ulterioara, fie iti este returnat in totalitate prin una din modalitatile stabilite de comun acord.

Cum pot sa va contactez?

Ne puteti contacta utilizand canalele de comunicare puse la dispozitie pe pagina de CONTACT

Comunicarea se face prioritar prin intermediul email-ului fiind vorba de comenzi online. Majoritatea informatiilor despre comenzi sunt disponibile pe site in sectiunile dedicate: INFORMATII UTILE.

Incercam, in functie de natura solicitarii, sa raspundem la orice email in maxim 48 de ore. Datorita volumului mare de email-uri si pentru a asigura tratament egal tuturor clientilor, se va raspunde la email-uri in ordinea in care sunt inregistrate in sistem. Pentru solicitari de pret de pe site-urile AMAZON.CO.UK, SITE-URI DIN ANGLIA CARE NU SUNT AFISATE, AMAZON.COM timpul de raspuns este mai mare, datorita necesitatii de a contacta vanzatorii cat si Operatorul de Transport pentru stabilirea tuturor conditiilor de livrare, fiind vorba de produse atipice. Pentru aceste solicitari, in mod normal, raspunsurile se primesc in medie in 4-7 zile.

Este disponibil si asistenta online, prin serviciul Live Support, in masura disponibilitatii operatorilor. Cand simbolul este verde, exista operatori disponibili si iti stau la dispozitie pentru asistenta.

LiveZilla Live Help

Am intrebari despre comanda. Am sunat la nr de telefon de pe pagina de contact si nu mi-a raspuns nimeni. Serviciul Live Support apare offline?

Asistenta telefonica este oferita de Luni-Vineri in intervalul orar 10:00 si 20:00. (!!OBSERVATIE: Suportul telefonic este asigurat in masura disponibilitatii operatorilor. In situatia in care nu exista operator disponibil, incerca sa suni din nou un pic mai tarziu. Sau pentru solicitari in afara intervalului orar 10:00-20:00, utilizeaza cu incredere Formularul de Contact.)
Din experienta acumulata in timp, am constat ca, in cel putin 98 din 100 de intrebari referitoare la comenzi, se solicita acelasi informatii de fiecare data. Am strans aceste informatii de interes general in sectiunea INFORMATII UTILE, astfel incat sa ai acces oricand la ele. Fara sa mai fi nevoit sa asteptati dupa un operator disponibil.

Cel mai simpla modalitate de a obtine informatii este sa consulti sectiunea INFORMATII UTILE de pe site. Daca totusi nu gasiti raspuns la intrebari, trimiteti un mesaj utilizand FORMULARUL DE CONTACT. Vom avea grija sa iti raspundem in timp util si vom actualiza constant informatiile din sectiunea INFORMATII UTILE astfel incat si altii sa poata gasi raspunsul la intrebarile tale.

Cum pot verifica statusul comenzii sau a platii fara sa va contactez pe email/telefon?

Actualizarea statusului platii in sistem se face in momentul confirmarii pe email sau prin sms. Validarea platilor se efectuaza dupa actualizarea extrasului de cont din partea bancii emitente. Actualizarea se face in fiecare zi dupa ora 17 (ora de inchidere a bancii). Puteti verifica in orice moment statusul comenzii in sectiunea Comenzi a contului dvs (Formular Comanda -> Contul Dvs. -> Comenzi).
Statusul comenzii se actualizeaza pe masura ce se primesc informatii relevante de la site-ul de pe care s-a efectuat comanda si de la operatorul de transport.

Mi-am comandat marimea gresita. Pot returna produsul?

ComenziUSA.net NU comercializeaza in mod direct produsele site-urilor respective. ComenziUSA.net asigura doar comanda si livrarea acestor produse pe teritoriul Romaniei prin programe de tip affiliate sau prin programe de Group-Shopping.Toate site-urile accepta returnarea produselor achizitionate indiferent de motivul returului*. In situatia in care doresti sa returnezi un produs achizitionat, se vor aplica regulile si procedurile site-ului respectiv, referitoare la retururi. Termenii si conditiile specifice sunt disponibile pe fiecare site in parte. Costurile de retur cad exclusiv in sarcina ta. ComenziUSA isi asuma responsabilitatea de a comunica cu site-ul de pe care s-a efectuat comanda in demersul de a media solutionarea oricarei situatii exclusiv in favoarea ta. Este in interesul direct al ComenziUSA.net de a solutiona orice situatie in termen cat mai scurt si in favoarea ta.

Pasii ce trebuie urmati pentru returnarea unui produs:

1. Trimite un mesaj de pe pagina de CONTACT in care sa descrieti cat mai detaliat motivul returului, dar nu mai tarziu de 3 zile din momentul in care ai primit produsul. Este recomandat sa atasati si fotografii elocvente daca este cazul

2. ComenziUSA.net va analiza cazul in cel mai scurt timp si vei primi pe email instructiuni clare de retur

Atentie! Produsul trebuie sa fie in aceeasi stare in care ti-a fost livrat (sa aiba etichetele atasate, sa nu aiba semne vizibile de purtare sau de spalare etc.). Orice retur care nu respecta conditiile de mai sus va fi refuzat.

Pentru returul produselor care contin defecte de fabricatie, ComenziUSA.net iti returneaza atat contravaloarea produsului cat si costurile de transport achitate initial de tine, urmand ca prejudiciul sa fie recuperat ulterior de catre ComenziUSA de la site-ul de pe care s-a efectuat comanda, conform politicilor acestora.

Pentru produsele returnate din alte motive decat cele precizate mai sus, se returneaza doar contravaloarea produsului nu si costurile de transport initiale. Returul se face respectand termenii si conditiile referitoare la retururi ale site-ului de pe care s-a efectuat comanda. In acest caz costurile de de retur cad exclusiv in sarcina ta. Returnarea contravalorii produsului se face de catre site-ul respectiv in contul pus la dispozitie de catre tine.

*Pentru comenzile de pe Amazon.com se accepta retururi doar pentru produsele care contine defecte de fabricatie

In momentul in care te hotarasti sa returnezi un produs, ComenziUSA va facilita procedura pentru tine astfel incat sa nu fi nevoit sa pierzi timp cu returul.

Mi-am comandat marimea/culoarea gresita. Ce pot face daca totusi nu doresc sa returnez produsul?

ComenziUSA poate afisa in sectiunea BAZAR a site-ului produsul tau, la pretul indicat de tine, fara a percepe nici un cost sau comision. In momentul in care exista un doritor vei fi contactat in cel mai scurt timp si ne vom ocupa sa facilitam vanzarea