TERMENI SI CONDITII

ComenziUSA.net va ofera accesul la site-ul si utilizarea site-ului www.comenziusa.net, sub rezerva acceptarii de catre dumneavoastra a acestor termeni si conditii. Prin accesarea, utilizarea, comanda sau achizitionarea oricarui produs, continut, date, materiale, informatii sau servicii prin intermediul site-ului nostru, dumneavoastra sunteti de acord sa respectati acesti Termeni si Conditii. Acceptarea acestor termeni si conditii da nastere unui veritabil contract intre parti, facand aplicare clauzelor Codului Civil si Comercial.

ComenziUSA.net NU COMERCIALIZEAZA IN MOD DIRECT PRODUSELE NICI UNUI MAGAZIN ONLINE, numit in continuare VANZATOR. ComenziUSA.net reprezinta o comunitate online de cumparatori si asigura comanda si livrarea produselor vanzatorului pe teritoriul Romaniei fie printr-un program de tip Affiliate fie printr-un program de Group-Shopping pentru membrii acestei comunitati. Prin acceptarea si asumarea Termenilor si Conditiilor, cumparatorul, numit in continuare CLIENT, deleaga ComenziUSA.net sa ii reprezinte interesele in relatia comerciala cu vanzatorul. Relatia comerciala include si acceptarea termenilor si conditiilor specifice acestuia si este guvernata de legislatia statului de unde se face achizitia. ComenziUSA isi asuma responsabilitatea de a comunica cu vanzatorul exclusiv in favoarea clientului. Inscrierea in aceasta comunitate de shopping se face prin creearea unui CONT
DESPRE COMANDA

Data urmatoarei comenzi efective de pe toate site-urile din ANGLIA(UK) si USA este afisata in antetul site-ului.
Pentru a creste operativitatea si a asigura pentru toti cumparatorii tratament egal, conditii optime pentru comanda, si timp suficient pentru finalizarea comenzilor, preluarea comenzilor pentru saptamana respectiva se face pana cel tarziu in ziua comenzii efective ora 16:30. Comenzile primite ulterior se iau in considerare pentru comanda urmatoare.
O comanda se considera finalizata in momentul efectuarii platii. Platile trebuie efectuata pana cel tarziu in ziua comenzii efective ora 17.

Daca persoana care efectuaza plata difera de titularul comenzii, si s-a omis specificarea nr. comenzii la detalii plata, comanda trebuie confirmata printr-una din urmatoarele 2 metode:

 – printr-un sms de confirmare care sa contina: SUMA DEPUSA, NUMELE TITULARULUI COMENZII, NUMELE PERSOANEI CARE A EFECTUAT PLATA
sau
– CHITANTA SCANATA pe adresa de email Contact@ComenziUSA.net

Confirmarea platii prin una din cele 2 metode este absolut necesara pentru o facila si rapida verificare a platilor in sistem si identificarea comenzilor aferente acestor plati.

ATENTIE!! Comenzile a caror plata nu a fost confirmata nu se vor considera valide si va cadea in sarcina clientului sa contacteze in cel mai scurt timp ComenziUSA pentru clarificarea situatiei si recuperearea sold-ului.

Comenzile validate se pot anula pana cel tarziu in data comenzii efective la ora 17:00, telefonic sau printr-un email la adresa contact@comenziusa.net. Dupa acest moment, comenzile finalizate nu mai pot fi anulate si vor fi livrare conform indicatiilor initiale.

Comanda efectiva se face in data comunicata in confirmarea comenzii dupa validarea comenzilor finalizate pana in acel moment. Pe comanda vor intra doar comenzile validate (produsele exista pe stoc-ul vanzatorului in acel moment si plata a fost confirmata).
In situatia in care unul sau mai multe produse isi schimba in acest interval de timp disponibilitatea pe stoc, clientul va fi contactat in cel mai scurt timp de catre operatorii ComenziUSA pentru clarificarea situatiei. Pana la clarificare, suma aferenta acelor produse (costul produsului + costul de transport USA/UK-RO aferent) se considera SOLD.
SOLD-ul se afla la dispozitia clientului in orice moment. In functie de optiune, acest SOLD fie este utilizat pentru o comanda ulterioara, fie este returnat in totalitate catre client prin una din modalitatile stabilite de comun acord.
Dupa efectuarea comenzii efective, vanzatorul, conform procedurilor proprii, isi rezerva un interval de 24-72 ore pentru procesarea comenzilor spre expeditie.

!!ATENTIE!!: in acest interval de timp exista posibilitatea modificarii disponibilitatii anumitor produse pe stoc.
In 1-2 saptamani pentru comenzile din USA si 1-7 zile pentru comenzile din UK, se primesc documente aferente comenzii respective, de la fiecare vanzator in parte. Aceste documente contin printre alte informatii si lista definitiva cu produsele expediate spre Romania. ComenziUSA is asuma responsabilitatea de a contacta in cel mai scurt timp posibil clientii a caror produse si-au modificat disponibilitatea in acest sens.

DESPRE COMUNICARE

Comunicarea cu Clientul se face prioritar prin intermediul email-ului fiind vorba de comenzi online. Majoritatea informatiilor referitoare la comenzi sunt disponibile pe site in sectiunile dedicate (sectiunea INFORMATII UTILE)

EMAIL:
ComenziUSA isi propune ca obiectiv, in functie de natura solicitarii, sa trimita raspuns la toate solicitarile primite in maxim 48 ore. Datorita volumului mare de email-uri si pentru a asigura tratament egal tuturor clientilor, se va raspunde la email-uri in ordinea in care se primesc in sistem.

!!OBSERVATIE: pentru solicitari de pret de pe site-urile AMAZON.COM, AMAZON.CO.UK sau oricare site care nu se afla in lista de comenzi, timpul de raspuns este mai mare, datorita necesitatii de a contacta vanzatorii cat si Operatorul de Transport pentru stabilirea tuturor conditiilor de livrare, fiind vorba de produse atipice. In mod normal raspunsurile se primesc in medie in 4-7 zile lucratoare
Pentru cresterea operativitatii si pentru scaderea timpului de raspuns, includeti in mesajul care il trimiteti o descriere detaliata si clara a solicitarii cat si link catre prodsul/produsele dorite.

ASISTENTA ONLINE:
Pentru a facilita comunicarea, ComenziUSA, prin operatorii sai, pune la dispozitia dvs. serviciul de asistenta online.
LiveZilla Live Help

!!OBSERVATIE: Suportul online este asigurat in masura disponibilitatii operatorilor. In situatia in care nu exista operator disponibil utilizati cu incredere Formularul de Contact.

TELEFON:
Puteti sa ne contactati si la nr de telefon 0723-877332 in reteaua VODAFONE sau 0752-877332 in reteaua ORANGE in intervalul orar 10:00-20:00 de LUNI pana VINERI.

!!OBSERVATIE: Suportul telefonic este asigurat in masura disponibilitatii operatorilor. In situatia in care nu exista operator disponibil, sau pentru solicitari in afara intervalului orar 10:00-20:00, utilizati cu incredere Formularul de Contact.

Pentru crestearea operativitatii si pentru scaderea timpului de raspuns, includeti in mesajul care il trimiteti o descriere detaliata si clara a solicitarii cat si link catre prodsul/produsele dorite.
DESPRE LIVRARE

Produsele ajung in Romania in masxim 4-5 saptamani* de la data comenzii efective pentru site-urile din USA, respectiv in maxim 12-20 zile* pentru site-urile din UK, dupa care va sunt livrate la adresa specificata in comanda prin Curierat Rapid ( 24 – 48 ore in functie de locatie).

* ATENTIE!!: pot interveni anumite intarzieri neprevazute, independent de vointa noastra, datorate operatorilor de transport care asigura shippingul produselor din USA/UK in Romania. In cazul unei astfel de situatii ne asumam responsabilitatea de a va anunta in timp util despre posibile intarzieri aparute cat si despre natura lor.
Pe tot parcursul perioadei de tranzit a coletelor, pe masura ce primim informatii suplimentare de la vanzator cat si de la Operatorii de Transport care asigura shippingul produselor USA/UK – RO, ComenziUSA, prin operatorii sai, va tine la curent clientii cu starea comenzii pe mail/nr telefon daca apar situatii neprevazute care necesita clarificare urgenta.

ComenziUSA asigura toate produsele astfel incat, in situatia in care din diferite motive independente de vointa noastra, produsul/produsele comandate de d-voastra nu va pot fi livrare, va este restituita suma achitata in totalitate (incluzand costurile de transport), urmand ca prejudiciul sa fie recuperat ulterior de catre ComenziUSA prin modalitatile legale existente.

ATENTIE! PRODUSELOR COMANDATE IN SISTEM RAMBURS, CARE NU SUNT RIDICATE LA LIVRARE SAU SE REFUZA LIVRAREA, VOR FI RETURNATE CATRE SITE-UL DE UNDE AU FOST COMANDATE. CLIENTUL ESTE RESPONSABIL PENTRU COSTURILE DE RETUR A PRODUSELOR RESPECTIVE CATRE SITE-URILE RESPECTIVE. ACESTE COSTURI VOR FI RETINUTE DIN SUMA ACHITATA INITIAL.

DESPRE ACHITAREA COMENZII

ComenziUSA.net nu percepe nici un comision suplimentar de la clientii sai pentru comenzile efectuate de la vanzator. Se achita DOAR produsul/produsele si costurile de livrare din UK/USA in Romania. Costurile de transport sunt fixe (flat-rate shipping), se calculeaza per produs si nu variaza in functie de greutatea/volumul produsului comandat*.

OBS: * pentru majoritatea produselor (imbracaminte, incaltaminte, accesorii).

O lista completa cu costurile de transport de pe toate siturile de pe care efectuam comenzi, gasiti accesand urmatoru link: Costuri de Transport
Plata produselor se face la lansarea comenzii urmand ca acestea sa va fie livrare in intervalul de timp afisat pe site (maxim 4-5 saptamani pentru comenzile din USA, respectiv 12-20 zile pentru comenzile din UK). Plata produselor la livrare (pay-on-delivery) se practica doar pentru comenzile locale (USA respectiv UK). Pentru achizitiile internationale, conform politicilor comerciale ale vanzatorilor, singura modalitate de plata agreata si acceptata este plata la lansarea comenzii efective. ComenziUSA asigura toate produsele astfel incat, in situatia in care din diferite motive independente de vointa noastra, produsul/produsele comandate de d-voastra nu va pot fi livrare, va este restituita suma achitata in totalitate (incluzand costurile de transport), urmand ca prejudiciul sa fie recuperat ulterior de catre ComenziUSA prin modalitatile legale existente.

DESPRE MARIMI

ComenziUSA asigura comanda produselor de la vanzatori si livrarea acestora in bune conditii catre toti clienti. Datorita diferitelor variabile luate in considerare in stabilirea marimii potrivite (caracteristicile fizice ale clientului, brand-ul, etc) ComenziUSA prin operatorii sai ofera asistenta in alegerea marimii potrivite doar la nivel de recomandari, care, din experienta acumulata, au adus satisfactii clientilor in demersul de a alege marimea potrivita pentru produsele dorite. In final, responsabilitatea alegerii marimii revine exclusiv clientului care prin finalizarea comenzii isi asuma aceasta responsabilitate.

Recomandari:

1. Incercati in reprezentanta locala/magazin/etc produse asemanatoare cu cel dorit pentru a fi sigur ce marime doriti/vi se potriveste pentru brand-ul respectiv.etc)
2. Consultati tabelele oficiale de conversie pe situl producatorului (ex. Nike.com , Adidas.com
3. Comandati marimea care o purtati in mod curent pentru produs/produse asemanatoare (ca si model/brand) cum este ea inscrisa pe eticheta produsului in sistem US/UK.

Atentie! Tabelele de conversie marimi atasate produselor (pe site-ul vanzatorului) sunt tabele generale si trebuie tratate ca fiind orientative.

Responsabilitatea ComenziUSA este de a va livra produsele dorite avand exact specificatiile indicate de d-voastra (model, culoare, marime) in conditii optime. Pentru ca produsul sa fie identificat corect e nevoie ca aceste specificatii sa fie indicate exact in formatul cum sunt trecute pe site. Comenziusa.net nu poate si nu va fi facuta in nici un fel raspunzatoare pentru deciziile clientului.

DESPRE RETURNAREA PRODUSELOR

ComenziUSA.net nu comercializeaza in mod direct produsele vanzatorilor. ComenziUSA.net asigura comanda si livrarea acestor produse pe teritoriul Romaniei fie printr-un program de tip affiliate fie printr-un program de Group-Shopping. Produsul/produsele se pot returna catre vanzator, respectand exclusiv termenii si conditiile referitoare la retururi, specifice vanzatorului de la care se efectuaza comanda. Prin finalizarea comenzii, implicit, clientul isi asuma si accepta termeni si conditiile disponibile pe site-ul fiecarui vanzator in parte, inclusiv cele referitore la retururi. Aceste reguli si proceduri sunt guvernate de legislatia in domeniu, specifica statului unde isi are sediul vanzatorul si de unde se efectuaza achizitia.

ComenziUSA isi asuma responsabilitatea de a comunica cu vanzatorul in demersul de a media solutionarea oricarei situatii exclusiv in favoarea clientului. Este in interesul direct al ComenziUSA.net de a solutiona orice situatie in termen cat mai scurt si in favoarea clientului, obiectivul ComenziUSA.net fiind fidelizarea clientului si dezvoltarea unei relatii de colaborare pe termen lung cu acesta.

ComenziUSA.net inspecteaza vizual toate produsele pentru a identifica defecte majore de fabricatie inainte de a efectua livrarea catre client, pentru asigura calitatea produselor comandate. Produsele care contin astfel de defecte vor fi oprite de la livrare si clientul va fi notificat prin email. Prin defecte majore de fabricatie intelegem orice defect care face imposibila utilizarea produsului pentru scopul pentru care a fost proiectat.

In situatia in care doriti sa returnati un produs achizitionat, se vor aplica regulile si procedurile de retur ale vanzatorului respectiv.
Atentie! Comenzile de pe site-uri din categoria “Comanda de pe orice site din Anglia”, se livreaza initial pe teritoriul UK. Pentru orice retur, se vor aplica termenii si conditiile specifice de retur pentru comenzi pe teritoriul UK. Daca ai nelamuriri, este indicat sa consulti cu privire la acesti termeni si conditii inainte de a plasa orice comanda.

In orice situatie de returnare a produselor, acestea trebuie sa fie in aceeasi stare in care v-au fost livrate (intacte, fara urme vizibile de utilizare), in cutia originala in care v-a fost livrat produsul, cu etichetele intacte etc. Luati in considerare faptul ca sunteti direct responsabil pentru starea produsului pe toata perioada in care acesta se afla in posestia dvs, pana in momentul in care acestea sunt returnate. Daca nu respectati aceasta obligatie putem avea dreptul de a actiona impotriva dvs pentru compensatii. Orice retur care nu respecta conditiile de mai sus va fi refuzat. Costurile de retur a coletului cad exclusiv in sarcina clientului. Coletul de retur nu se trimite cu ramburs, in acest caz coletul va fi refuzat.

NOTA: Termenul de retur, in cazul conditiilor de retur pentru toti vanzatorii, se va calcula din momentul in care produsele au fost livrate de catre vanzator la sediul Operatorului de Transport pentru expeditia spre Romania (aproximativ 7 zile pentru comenzile din USA si 1-3 zile pentru comenzile din UK, de la data comenzii efective).

1. Pentru returul produselor care contin defecte de fabricatie, ComenziUSA.net va returneaza atat contravaloarea produsului cat si costurile de transport achitate de dvs initial, urmand ca prejudiciul sa fie recuperat ulterior de catre ComenziUSA de la vanzator conform politicilor acestuia. Daca ati primit un astfel de produs, trimiteti in cel mai scurt timp un mesaj utilizand formularul de contact, in care sa descrieti cat mai detaliat defectul (atasati si poze sugestive). Reprezentatii ComenziUSA.net vor analiza cazul si in cel mai scurt timp veti primi pe email instructiuni clare de returnare a produsului pentru rambursare. Coletul de retur se va trimite respectand instructiunile trimise pe email catre dvs. Contravaloarea returului se va achita fie intr-un cont IBAN indicat de catre cumparator in maxim 7 zile lucratoare de la primirea coletui sau prin mandat postal. Rambursarea se va face NUMAI DUPA VERIFICAREA AMANUNTITA A STARII PRODUSULUI. In situatia in care defectele sunt de alta natura decat cele semnalate, ComenziUSA.net isi rezerva dreptul de a refuza returul si va returna produsul clientului.

2. Pentru produsele returnate din alte motive decat cele precizate mai sus, se respecta politicile comerciale ale vanzatorului referitoare la retururi, accesibile pe site-ul acestuia.

Pentru informatii detaliate consultati sectiunea referitoare la retururi ale site-ului de pe care s-a facut comanda.

*Pentru comenzile de pe Amazon.com se accepta retururi doar pentru produsele care contine defecte de fabricatie .

Returul se va efectua prin intermediul POSTEI ROMANE;

In momentul in care va hotarati sa returnati un produs, ComenziUSA va facilita procedura pentru dvs astfel incat sa nu fiti nevoiti sa pierdeti timp cu returul.

In situatia in care nu doriti sa returnati produsul din diferite motive personale, ComenziUSA poate afisa in sectiunea BAZAR a site-ului produsul dvs, la pretul indicat de dvs fara a percepe nici un cost sau comision suplimentar. In momentul in care exista un client doritor veti fi contactat in cel mai scurt timp si ne vom ocupa sa facilitam vanzarea.